Watu Kodok Beach – Indonesië's superioriteit die bestaat uit de oceaan zorgt ervoor dat dit land zijn onderwaterschoonheid ondersteunt die nog steeds goed beschermd is.

Sterker nog, het is beter omdat de bewoners zeer bewust zijn van het milieu. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel toeristen de een na de ander komen bezoeken om van deze charme te genieten.

Niet alleen onder de zee die een elegant en mooi uitzicht heeft op morgen, maar we kunnen het ook zien als we aan de kustlijn zijn. Een van deze schoonheden is op Watu Kodok Beach, Yogyakarta.

Watu Kodok Strandtoerisme is aantoonbaar nog steeds erg rustig omdat de charme niet in staat is geweest om enkele van de beroemde strandnamen in Yogyakarta te verslaan, zoals parangtritis, baron, nglabor, sadranan en nog veel meer.

Het moet echter worden opgemerkt over deze toeristische attractie. De rustige nuance blijkt te kunnen bijdragen aan de liefde voor deze plek. Dus wie kwam, was nog steeds terughoudend om hier onmiddellijk te vertrekken.

Watu Kodok Beach Entree Ticket Prijzen

Watu kikker strand entree ticket prijs
foto: https://www.instagram.com/kukuh.ryn/

De toegangsprijs voor Watu Kodok Beach is 10 duizend. Dat is ook inbegrepen bij de tickets voor een aantal van de plaatsen daar.

Bovendien zal het worden toegevoegd met een parkeertarief van 5000 rupiah voor degenen die transportvoertuigen meenemen en 10.000 rupiah voor degenen onder u die besluiten een auto te gebruiken.

Daarnaast moet je nog een toeslag betalen als je hier wilt kamperen tegen een prijs van 10.000 rupiah per persoon. Voor een nachtmotor moet je 10 duizend rupiah betalen en 20 duizend rupiah voor een auto die blijft.

Kom ook naar -> Goa Cemara Beach dat niet minder mooi is.

Adres en routelocatie

stenen kikker strand adres

foto: https://www.instagram.com/ary_kusnanto/

Het adres voor Watu Kodok Beach bevindt zich in Banjarejo Hamlet, Tanjung Sari Village, Gunung Kidul Regency, Special Region of Yogyakarta, 55881. We hebben een privévoertuig genomen om hier te komen. Omdat er geen geschikt vervoermiddel is om ons daarheen te brengen.

U kunt via verschillende routes de weg naar Watu Kodok Beach nemen. Vanuit de richting van Yogyakarta, vervolg het voertuig naar Jalan Wonosari, Piyungan, Pathuk, Sambipitu, Gading Airfield.

Open vervolgens het voertuig naar Siono, Wonosari, Jalan Baron, Kemadang, Kukup. Sla dan rechtsaf richting langs en al snel kom je op het locatiepunt.

De volgende route naar Watu Kodok Beach is Yogyakarta, Piyungan, Pathuk, Wonosari, Jalan Baron, Tepus. Vervolgens ga je Indrayati, Sundak, Drini binnen, totdat je aankomt bij deze toeristische attractie die er nog steeds mooi en natuurlijk uitziet.

De oorsprong van de naam en een stukje geschiedenis

kikkerrots strandtour
foto: https://www.instagram.com/ storiesdi/

Deze toeristische locatie in Watu Frog Beach heeft een vrij grappige en unieke naam, ontleend aan de Javaanse taal. Watu betekent rots, Kodok betekent kikker. Ja, wanneer we in dit toeristengebied aankomen, zullen we een stevige rots zien oprijzen en de kikker aanpassen.

Het is vanwege dit fenomeen dat sommige lokale bewoners de naam Watu Frog hebben. Bovendien zijn de koralen die hier te zien zijn een icoon van deze plek zelf en worden ze een attractie om veel toeristen hierheen te brengen.

Ook hier blijkt dat er een geschiedenis is gegraveerd waar dit gebied door het Nederlandse leger werd gebruikt om te schuilen voor de lokale bewoners.

Bezoek ook -> Nampu Beach wat erg interessant is om te bezoeken.

Fotospot

de weg naar het stenen kikkerstrand
foto: https://www.instagram.com/rizky_diniw/

Een van de redenen die je moet bezoeken voor deze attractie is waar de foto's er erg indrukwekkend uitzien. Waar, er zijn veel koralen en plekken die hier al beschikbaar zijn. Omstandigheden die nog stil zijn voor iedereen die voor de camera wil blijven acteren.

De resulterende kleurencombinatie is een van de factoren die het maken van foto's hier zo indrukwekkend maken. Niet alleen toeristen die het uitgeven, ook de fotografiegemeenschap komt het vastleggen.

Komen ze in de schemering? Omdat de zon te heet is en een beetje zwak is het beste voor het fotografieproces. Waarom doet het pijn, want de schemering die dit silhouet produceert, is een schande voor je om gewoon te weigeren.

Kampeerterrein

Watu kikker strand toeristische locatie
foto: https://www.instagram.com/17kristovel/

Eigenlijk ligt deze toeristische attractie heel dicht bij een verscheidenheid aan accommodaties met faciliteiten en prijzen om uit te kiezen. Vanaf hotels zijn ook homestays, villa's en resorts beschikbaar, compleet met gegarandeerd comfortniveaus en verhoogde service.

Helaas zijn veel toeristen niet naar Watu Kodok Beach geweest als ze hier niet hebben geslapen, oftewel kamperen. Hier is een vrij grote verzamelaarde en wordt meestal gebruikt om tenten op te zetten.

Meestal wordt dit gebied in het weekend en op feestdagen altijd gewaarschuwd door toeristen die willen kamperen op het strand van Watu Kodok. De nachtster ziet er indrukwekkend uit. Bovendien de charme van een koude ochtend met de lucht die wacht. Zorgt ervoor dat je keer op keer van de nacht wilt genieten.

U hoeft zich hier geen zorgen te maken over dieren of veiligheid. Als er al een vergunning is voor buurtbewoners om te kamperen. Meestal bleven ze op hun hoede tot de ochtend aanbrak. Hoe meer, je slaap zal ook gezonder zijn met mooie dromen.

Lees ook -> Nguluran Beach met veel selfie-fotospots.

Aangeboden faciliteiten

Watu kikker strand toeristische locatie
foto: https://www.instagram.com/aridododadi/

Genieten van deze toeristische trekpleister is inderdaad erg interessant vanwege de aanwezigheid van tuinhuisjes die er speciaal voor zijn om overdag te ontvangen. Leun achterover en geniet van de attracties met een zacht briesje. Tijdens het chatten met familieleden.

Naast het prieel is er ook een toilet, de badkamer is ook een gebedsruimte voor degenen onder u die willen aanbidden. Bovendien kunt u dankzij de kustlijn van 600 meter vrij van dit gebied genieten.

Niet alleen dat, Watu Kodok Beach is ook erg schoon. Noodzakelijk, wordt u geadviseerd om hier netheid te handhaven. Gooi afval op zijn plaats of neem het mee. Zodat de natuursteenkikker tot later indrukwekkend blijft.

Er zijn hier ook verschillende mensen die matrassen te huur aanbieden. Deze mat wordt meestal gebruikt door meerdere gezinnen die wat etenswaren meebrengen terwijl ze grappen en lachen.

De prijs van deze mat is ook vrij goedkoop, vanaf 20 duizend rupiah. Met een onbepaalde tijd. Meestal echter als er veel bezoekers komen. Dit kussen wordt ongeveer 2 uur tot 3 uur gedragen.

Typische culinaire kusttour

Culinair Stone Frog Beach
foto: https://www.instagram.com/rizkimariskha/

Overeenkomstig de kenmerken van het kustgebied zijn er altijd meerdere kraampjes die zorgen voor een keur aan culinaire hoogstandjes zoals vis met heerlijk uitnodigende bereidingen. Er zijn zoetzure worstjes, gebakken en gegrilde bereidingen en nog veel meer. Gegarandeerd, slechts één hap van je tong zal non-stop zwaaien.

De prijs is ook niet te duur. Dus geniet er zoveel leuker van. Er wordt een grote verscheidenheid aan vis aangeboden. Beginnend met grouper, snapper, pomfret, karper, inktvis, garnaal, krab. Het kenmerk van dit eten is de sambal waar je keer op keer naar hunkert.

Vorige beoordeling -> Lijst met 50 toeristische attracties in Gunung Kidul Beach, Yogyakarta

Hoe zit het met de charme van dit kikkerstrand? Is het niet schattig, toch? Bovendien ligt deze toeristische trekpleister nog steeds dicht bij Baron Beach. Blijkbaar is er niets aan de hand als je niet tevreden bent met het spelen met de baron die dit gebied nadert.

Reisvlog naar het nieuwste glazen terras van DiengPaket Wisata Murah

DifaWisata.com – Paket Wisata Murah tahun 2021 dengan harga terjangkau. Temukan liburan serta pengalaman yang baru bersama kami. Dengan perjalanan Private Tour Wisata Indonesia, tidak digabung dengan peserta lain, menjadikan liburan Anda lebih personal dan menyenangkan. Kami menyediakan beberapa pilihan Paket liburan murah dan program wisata sesuai budget Anda. Itinerary tour, kami sesuaikan dengan jadwal sholat & Makanan yang kami sediakan di restoran bersertifikat halal, yang menjadikan kami sebagai biro perjalan Wisata halal Indonesia.

Sumber Link: Kunjungi website

About Difa Wisata

Difa Wisata adalah Tour Operator yang berbasis di Depok, Indonesia dan memiliki tim operator hampir di seluruh Indonesia. Kami sudah terdaftar resmi sebagai CV. Difacom Solusindo. Developed by Jasa Pembuatan Website www.difacomsolusindo.com

Leave a Reply